Zadzwoń do nas

601 379 204

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Zadzwoń do nas

603 854 243

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Syropy słodzące

Syrop cukru inwertowanego

Syrop jest wytwarzany z sacharozy, pochodzi z buraka cukrowego lub trzciny cukrowej.  Syrop jest często używany w przemyśle spożywczym – piekarnictwie, cukiernictwie i w produkcji alkoholu. Cukier inwertowany jest słodszy niż sacharoza, lepiej rozpuszcza się w wodzie i przedłuża trwałość produktów, do których jest dodawany.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
INVERT 70% 14kg 1 12 3 48
INVERT 70% 1000kg 1 1 1 1
INVERT 79% 14kg 1 12 3 48
INVERT 79% 1000kg 1 1 1 1

Syrop glukozowy

Syrop jest substancją słodzącą wytwarzaną w wyniku enzymatycznej hydrolizy. Stosowany jest jako zamiennik cukru, dzięki jego właściwościom nadaje produktom spożywczym trwalszy smak i zapach oraz elastyczność.  Wykorzystywany jest w branży spożywczej, piekarskiej i cukierniczej.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Syrop glukozowy 14kg 1 12 3 48
Syrop glukozowy 1000kg 1 1 1 1

Syrop cukru inwertowanego znalazł zastosowanie głównie w cukiernictwie. Powstaje podczas hydrolizy sacharozy. Wielu cukierników dodaje go do swoich wypieków i słodyczy, takich jak lody czy ciasta.

Wspomniany produkt nie jet wykorzystywany w domowej kuchni, najczęściej stosuje się go w przemysłowej produkcji słodyczy. Dzieje się tak za sprawą mniejszej krystalizacji roztworu, który łączy się o wiele szybciej z pozostałymi składnikami słodkich pyszności niż tradycyjny cukier.

Dlaczego cukiernicy tak chętnie wykorzystują cukier inwertowany?

Przede wszystkim dlatego, że doskonale rozpuszcza się w wodzie, tworząc tym samym wspomniany wyżej syrop. Warto również podkreślić, że kolejną zaletą wspomnianego produktu jest jego higroskopijność, czyli zdolność do pochłaniania i utrzymywania wilgoci. Dzięki temu słodycze są zawsze świeże i pachnące. Co więcej, oferowany syrop jest także odpowiedzialny za nieskazitelną teksturę niektórych wypieków, lodów czy innych słodkości. Dodatkowo są o wiele dłużej świeże i wilgotne, co nie jest bez znaczenia przy wypiekach z długą datą przydatności do spożycia. Warto podkreślić, że syrop cukru inwertowanego jest zawsze jedynie dodatkiem do słodyczy, który ma sprawić, że ich struktura będzie gładka i kremowa, bez zbędnych grudek. Jest to niezwykle ważne podczas tworzenia lodów i wszelkiego rodzaju polew do ciast.
Szukając zatem produktu, który sprawi, że słodycze i ciasta i dodatki do nich zawsze wyjdą idealne, warto zastanowić się nad kupnem syropu cukru inwertowanego.

Pozostańmy w kontakcie

 

603 854 243

kontakt@apimar.pl

24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A

Zapraszamy do współpracy!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.