Zadzwoń do nas

601 379 204

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Zadzwoń do nas

603 854 243

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Syropy słodzące

wiaderko syropu cukru inwertowanego

Syrop cukru inwertowanego

Z sacharozy, której źródłem jest burak cukrowy lub trzcina cukrowa, wytwarza się syrop cukru inwertowanego. To substancja często używana w przemyśle spożywczym – piekarnictwie, cukiernictwie i w produkcji alkoholu. Cukier inwertowany jest słodszy od rafinowanego, lepiej rozpuszcza się w wodzie i znacznie przedłuża trwałość produktów, do których jest dodawany.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
INVERT 70% 14kg 1 12 3 48
INVERT 70% 1000kg 1 1 1 1
INVERT 79% 14kg 1 12 3 48
INVERT 79% 1000kg 1 1 1 1
wiadro syropu glukozowego

Syrop glukozowy

Syrop jest substancją słodzącą wytwarzaną w wyniku enzymatycznej hydrolizy. Wyrób stosuje się jako zamiennik cukru, który nadaje produktom spożywczym trwalszy smak i zapach, a także elastyczność. Substancja jest często wykorzystywana w branży spożywczej, piekarskiej i cukierniczej.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Syrop glukozowy 14kg 1 12 3 48
Syrop glukozowy 1000kg 1 1 1 1

Syrop cukru inwertowanego

Stosowany głównie w cukiernictwie syrop cukru inwertowanego powstaje w wyniku hydrolizy sacharozy. Najczęściej używa się go w przemysłowej produkcji słodyczy. Dzieje się tak za sprawą mniejszej krystalizacji roztworu, który o wiele szybciej niż cukier rafinowany łączy się z pozostałymi składnikami słodkich pyszności. Wielu cukierników dodaje go do swoich wypieków i słodyczy, takich jak lody czy ciasta. Oprócz tego ma swoje zastosowanie w produkcji wszelkiego rodzaju napojów słodzonych, cukierków, dżemów, marmolad, a nawet ciemnego pieczywa. Ciekawostką jest, że cukier inwertowany przydaje się również w produkcji niektórych alkoholi takich jak ciemne piwo czy gin. Wspomniany produkt bardzo rzadko wykorzystywany jest w domowej kuchni. Nasz sklep oferuje syrop cukru inwertowanego oraz syrop glukozowy o różnych pojemnościach i w bardzo atrakcyjnej cenie.

Syrop cukru inwertowanego, a syrop glukozowy

Zacznijmy od tego, że syrop glukozowy jest bardzo podobny do wyżej wspomnianego cukru inwertowanego. Oba produkty składają się z fruktozy i glukozy, natomiast różnią się proporcjami i procesem wytwarzania. Cukiernicy chętnie stosują oba produkty, gdyż doskonale rozpuszczają się w wodzie. Ich zaletą jest higroskopijność, czyli zdolność do pochłaniania i utrzymywania wilgoci. Dzięki temu produkty są świeże i pachnące przez długi czas. Ma to ogromne znaczenie przy tworzeniu słodyczy z długą datą przydatności do spożycia. Co więcej, oferowany syrop sprawia, że konsystencja produktów jest gładka i kremowa. Zapobiega on krystalizacji tradycyjnego cukru białego i powstawaniu grudek.

Jeżeli poszukujecie Państwo produktu, który sprawi, że słodycze, ciasta i dodatki do nich zawsze wyjdą idealne, warto wybrać syrop cukru inwertowanego lub syrop glukozowy. Gdzie kupić tę substancję słodzącą? Polecamy nasz sklep, w którym znajdziecie Państwo opakowania kilogramowe oraz czternastokilogramowe.

Pozostańmy w kontakcie

 

603 854 243

kontakt@apimar.pl

24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A

Zapraszamy do współpracy!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.