Zadzwoń do nas

601 379 204

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Zadzwoń do nas

603 854 243

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Syropy słodzące

wiaderko syropu cukru inwertowanego

Syrop cukru inwertowanego

Z sacharozy, której źródłem jest burak cukrowy lub trzcina cukrowa, wytwarza się syrop cukru inwertowanego. To substancja często używana w przemyśle spożywczym – piekarnictwie, cukiernictwie i w produkcji alkoholu. Cukier inwertowany jest słodszy od rafinowanego, lepiej rozpuszcza się w wodzie i znacznie przedłuża trwałość produktów, do których jest dodawany.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
INVERT 70% 14kg 1 12 3 48
INVERT 70% 1000kg 1 1 1 1
INVERT 79% 14kg 1 12 3 48
INVERT 79% 1000kg 1 1 1 1
wiadro syropu glukozowego

Syrop glukozowy

Syrop jest substancją słodzącą wytwarzaną w wyniku enzymatycznej hydrolizy. Wyrób stosuje się jako zamiennik cukru, który nadaje produktom spożywczym trwalszy smak i zapach, a także elastyczność. Substancja jest często wykorzystywana w branży spożywczej, piekarskiej i cukierniczej.

 

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Syrop glukozowy 14kg 1 12 3 48
Syrop glukozowy 1000kg 1 1 1 1

Stosowany głównie w cukiernictwie syrop cukru inwertowanego powstaje w wyniku hydrolizy sacharozy. Wielu cukierników dodaje go do swoich wypieków i słodyczy, takich jak lody czy ciasta. Wspomniany produkt nie jest wykorzystywany w domowej kuchni, gdyż najczęściej używa się go w przemysłowej produkcji słodyczy. Dzieje się tak za sprawą mniejszej krystalizacji roztworu, który o wiele szybciej niż cukier rafinowany łączy się z pozostałymi składnikami słodkich pyszności.

Dlaczego cukiernicy tak chętnie wykorzystują syrop glukozowy?

Cukiernicy chętnie stosują cukier inwertowany, który doskonale rozpuszcza się w wodzie, tworząc tym samym wspomniany wyżej syrop glukozowy. Sklep nasz oferuje produkt, którego zaletą jest higroskopijność, czyli zdolność do pochłaniania i utrzymywania wilgoci. Dzięki temu słodycze są zawsze świeże i pachnące. Co więcej, oferowany syrop jest także odpowiedzialny za nieskazitelną teksturę niektórych wypieków, lodów czy innych słodkości, które o wiele dłużej są świeże i wilgotne. Nie jest to bez znaczenia przy wypiekach z długą datą przydatności do spożycia.

Warto podkreślić, że syrop cukru inwertowanego jest zawsze jedynie dodatkiem do słodyczy, który ma sprawić, że ich struktura będzie gładka i kremowa, bez zbędnych grudek. To niezwykle ważne podczas tworzenia lodów i wszelkiego rodzaju polew. Szukając zatem produktu, który sprawi, że słodycze, ciasta i dodatki do nich zawsze wyjdą idealne, warto wybrać syrop glukozowy. Gdzie kupić tę substancję słodzącą? Polecamy nasz sklep, w którym znajdziecie Państwo opakowania jedno- lub czternastokilogramowe.

Pozostańmy w kontakcie

 

603 854 243

kontakt@apimar.pl

24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A

Zapraszamy do współpracy!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.