Syropy słodzące
Syrop cukru inwertowanego
Wytwarzany z sacharozy, której źródłem jest burak cukrowy lub trzcina cukrowa. Produkt często używana w przemyśle spożywczym – piekarnictwie, cukiernictwie i w produkcji alkoholu. Cukier inwertowany jest słodszy od rafinowanego, lepiej rozpuszcza się w wodzie i znacznie przedłuża trwałość produktów, do których jest dodawany.
W stałej ofercie posiadamy syrop cukru inwertowanego o masie suchej 70% i 79%.
Nazwa produktu | Waga | Sztuk w zgrzewce | Zgrzewek w warstwie | Warstw na palecie | Sztuk na palecie |
INVERT 70% | 14kg | 1 | 12 | 3 | 48 |
INVERT 70% | 1000kg | 1 | 1 | 1 | 1 |
INVERT 79% | 14kg | 1 | 12 | 3 | 48 |
INVERT 79% | 1000kg | 1 | 1 | 1 | 1 |
Produkcja syropu według Twoich potrzeb
Wykonujemy również syrop cukru inwertowanego według wytycznych klienta. Nasi wykwalifikowani pracownicy stworzą odpowiedni syrop dopasowując skład produktu, smak oraz konsystencję. Mamy w tym ogromne doświadczenie, ponieważ syropy produkujemy od ponad 30 lat.
Syrop glukozowy-fruktozowy
Syrop jest substancją słodzącą wytwarzaną w wyniku enzymatycznej hydrolizy. Wyrób stosuje się jako zamiennik cukru, który nadaje produktom spożywczym trwalszy smak i zapach, a także elastyczność. Substancja jest często wykorzystywana w branży spożywczej, piekarskiej i cukierniczej.
Nazwa produktu | Waga | Sztuk w zgrzewce | Zgrzewek w warstwie | Warstw na palecie | Sztuk na palecie |
Syrop glukozowy-fruktozowy | 14kg | 1 | 12 | 3 | 48 |
Syrop glukozowy-fruktozowy | 1000kg | 1 | 1 | 1 | 1 |
Syrop cukru inwertowanego
Stosowany głównie w cukiernictwie syrop cukru inwertowanego powstaje w wyniku hydrolizy sacharozy. Najczęściej używa się go w przemysłowej produkcji słodyczy. Dzieje się tak za sprawą mniejszej krystalizacji roztworu, który o wiele szybciej niż cukier rafinowany łączy się z pozostałymi składnikami słodkich pyszności. Wielu cukierników dodaje go do swoich wypieków i słodyczy, takich jak lody czy ciasta. Oprócz tego ma swoje zastosowanie w produkcji wszelkiego rodzaju napojów słodzonych, cukierków, dżemów, marmolad, a nawet ciemnego pieczywa. Ciekawostką jest, że cukier inwertowany przydaje się również w produkcji niektórych alkoholi takich jak ciemne piwo czy gin. Wspomniany produkt bardzo rzadko wykorzystywany jest w domowej kuchni. Nasz sklep oferuje syrop cukru inwertowanego oraz syrop glukozowy o różnych pojemnościach i w bardzo atrakcyjnej cenie.
Syrop cukru inwertowanego, a syrop glukozowy
Zacznijmy od tego, że syrop glukozowy jest bardzo podobny do wyżej wspomnianego cukru inwertowanego. Oba produkty składają się z fruktozy i glukozy, natomiast różnią się proporcjami i procesem wytwarzania. Cukiernicy chętnie stosują oba produkty, gdyż doskonale rozpuszczają się w wodzie. Ich zaletą jest higroskopijność, czyli zdolność do pochłaniania i utrzymywania wilgoci. Dzięki temu produkty są świeże i pachnące przez długi czas. Ma to ogromne znaczenie przy tworzeniu słodyczy z długą datą przydatności do spożycia. Co więcej, oferowany syrop sprawia, że konsystencja produktów jest gładka i kremowa. Zapobiega on krystalizacji tradycyjnego cukru białego i powstawaniu grudek.
Jeżeli poszukujecie Państwo produktu, który sprawi, że słodycze, ciasta i dodatki do nich zawsze wyjdą idealne, warto wybrać syrop cukru inwertowanego lub syrop glukozowy. Gdzie kupić tę substancję słodzącą? Polecamy nasz sklep, w którym znajdziecie Państwo opakowania kilogramowe oraz czternastokilogramowe.
Pozostańmy w kontakcie
603 854 243
kontakt@apimar.pl
24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A
Zapraszamy do współpracy!
Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.