Zadzwoń do nas

601 379 204

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Zadzwoń do nas

603 854 243

Wyślij do nas e-mail

kontakt@apimar.pl

Produkty słodzące

Ksylitol

Ksylitol to substancja, która naturalnie, występuje w owocach, kolbach kukurydzy oraz w drzewach liściastych, np. w brzozie. Oferowany przez nas ksylitol pozyskiwany jest z brzozy, posiada o 40 % mniejszą kaloryczność i o 75 % mniej węglowodanów od sacharozy. Występuje jako zamienniki cukru w produktach spożywczych. Ksylitol jest produktem pochodzenia fińskiego.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Ksylitol 500g 50 6 3 900
Ksylitol 25kg 1 4 5

20

Erytrytol

Erytrytol jest zdrową substancją słodzącą należącą do grupy alkoholi polihydroksylowych. Występuje pyłkach kwiatów oraz owocach. Erytrytol jest wykorzystywany coraz częściej w produktach spożywczych jako zdrowy zamiennik cukru. Erytrytol importujemy z Chin.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Erytrytol 500g 50 6 3 900
Erytrytol 1kg 6 12 7 504
Erytrytol 25kg 1 4 5 20

Izomalt

Izomalt jest to niskokaloryczny środek słodzący wykorzystywany w przemyślę piekarskim i cukierniczym. Zastępuje cukier w słodyczach niskokalorycznych i czekoladzie oraz  żywności dla diabetyków. Izomalt importujemy z Niemiec.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Izomalt 500g 50 6 3 900
Izomalt 1kg 6 12 7 504
Izomalt 25kg 1 4 5 20

Maltitol

Maltitol to naturalna substancja słodząca, niskokaloryczna stosowana głównie jako zamiennik cukru w branży spożywczej. Ma niską higroskopijność i dobrą stabilność w wysokich temperaturach, dobrze rozpuszcza się w wodzie. Nie ulega procesowi karmelizacji lub brązowienia. Maltitol importujemy z Niemiec.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Maltitol 500g 50 6 3 900
Maltitol 1kg 6 12 7 504
Maltitol 25kg 1 4 5 20

Sorbitol

Sorbitol to naturalna substancja słodząca, niskokaloryczna, naturalnie występująca najczęściej w owocach, takich jak: śliwki, brzoskwinie, morele, nektarynki, jabłka i gruszki. Sorbitol jest używany jako zamiennik cukru w produktach dla diabetyków. Najczęściej znajduje się w takich produktach jak: marmolada, galaretka, dżemy, półprodukty owocowe, desery owocowe , ciastka, czekolada, lody, cukierki i napoje mleczne. Oprócz właściwości słodzących sorbitol dodawany jest do produktów spożywczych, jako środek utrzymujący wilgotność i zapobiegający krystalizacji.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Sorbitol 500g 50 6 3 900
Sorbitol 1kg 6 12 7 504
Sorbitol 25kg 1 4 5 20

Inulina

Inulina to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw – cykorii, pora, topinamburu i innych. Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Inulina 500g 50 6 3 900
Inulina 1kg 6 12 7 504
Inulina 25kg 1 4 5 20

Suszony syrop glukozowy

Suszony syrop glukozowy to produkt wytwarzany przez hydrolizę enzymatyczną skrobi pochodzącej z pszenicy. Biały, drobny proszek, lekko słodki, wolny od obcych posmaków i ciał obcych. Wykorzystywany w przemyśle spożywczym, piekarskim i cukierniczym jako substancja słodząca.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Syrop glukozowy 500g 50 6 3 900
Syrop glukozowy 1kg 6 12 7 504
Syrop glukozowy 25kg 1 4 5 20

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest wielocukrem składającym się głównie z cząsteczek glukozy. Pozyskuje się ją poprzez enzymatyczną hydrolizę skrobi z użyciem preparatów enzymów α-amylaz. Ten polisacharyd stosuje się przede wszystkim jako substancję dodawaną do żywności, poza tym spotkać możemy ją w lekach, jak również w odżywkach dla sportowców. Jest to na tyle uniwersalna substancja i łatwo przyswajalna przez organizm, iż może być użyta w celu uzyskania konkretnych właściwości produktów.

Nazwa produktu Waga Sztuk w zgrzewce Zgrzewek w warstwie Warstw na palecie Sztuk na palecie
Maltodekstryna 500g 50 6 3 900
Maltodekstryna 1kg 6 12 7 504
Maltodekstryna 25kg 1 4 5 20

Spożywanie cukru, szczególnie w dużych ilościach, nie tylko powoduje choroby, ale również przyrost masy ciała. Nic dziwnego, że dla własnego zdrowia człowiek szuka zamienników, które dadzą mu przyjemny, słodki posmak potraw, jednak będą o wiele zdrowsze dla organizmu. Mając to na uwadze, przygotowaliśmy dla Państwa trzy zamienniki: ksylitol, erytrytol i izomalt, które mają wiele korzystnych właściwości.

Ksylitol — słodki jak cukier, a o wiele zdrowszy!

Ksylitol znany jest już od czasów II wojny światowej, kiedy to szukano alternatywy dla cukru w związku z jego niedostatkiem. Słodzik ten powstał w Finlandii, jednak w krótkim czasie zyskał on popularność w innych krajach, takich jak Niemcy czy Szwajcaria.

Ksylitol jest słodzikiem w pełni naturalnym. Uzyskuje się go z brzozy, kolb kukurydzy lub z owoców. Warto podkreślić, że jest to idealne rozwiązanie dla zwolenników słodkiego smaku, ponieważ każdy producent ksylitolu oferuje artykuł, który zarówno dla kubków smakowych, jak i dla oka jest łudząco podobny do cukru. Warto jednak dodać, że ksylitol jest znacznie mniej kaloryczny, jak również ma czterokrotnie niższy indeks glikemiczny, co nie jest bez znaczenia dla cukrzyków i osób odchudzających się. Informacją, która z pewnością przekona wielu sceptyków, jest fakt, że ksylitol dzięki temu, że jest do ustroju wchłaniany stopniowo, nie powoduje nagłych skoków insuliny. Warto również podkreślić, że zarówno w hurcie, jak i w sprzedaży detalicznej cena produktu jest przystępna.
Wspomniany produkt bez problemu można dostać w sklepach ze zdrową żywnością, jak również w sklepach internetowych.

Izomalt — jak widać, bez cukru da się żyć

Izomalt, który także dostępny jest w sklepach, jest substancją słodzącą, którą można odnaleźć w wielu produktach dietetycznych. Stosowany jest nie tylko ze względu na jego niższą kaloryczność, ale również na fakt, że znacznie obniża ryzyko pojawienia się próchnicy. Prezentowany produkt jest chętnie używany przez cukrzyków, ponieważ obniża poziom cukru we krwi. Jest produktem, nad którym powinni zastanowić się diabetycy, jak również ci, którzy mają problemy z przemianą materii. Okazuje się bowiem, że Izomalt ma właściwości przeczyszczające, dzięki czemu pomaga zwalczać zaparcia.

Erytrytol — kolejna substancja słodząca godna uwagi

Erytrytol to substancja, która występuje w przyrodzie. Można ją spotkać w owocach, np. w gruszkach, pyłkach kwiatów, a także w owocach morza i grzybach kapeluszowych. Produkt ten wyglądem przypomina sacharozę, jednak różni się od niej mniejszą skalą słodkości. W związku z tym, że erytrytol nie jest metabolizowany w ludzkim organizmie, nie podnosi on poziomu glukozy we krwi. Warto również podkreślić, że oferowany słodzik jest znacznie mniej kaloryczny niż tradycyjny cukier, na co szczególną uwagę zwracają osoby będące na diecie redukcyjnej. Jak widać powyżej, nie zawsze trzeba by skazanym na odstawienie ulubionej słodkości. Wystarczy bowiem wybrać odpowiedni zamiennik, a każdy posiłek będzie smakował wyśmienicie.

Pozostańmy w kontakcie

 

603 854 243

kontakt@apimar.pl

24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A

Zapraszamy do współpracy!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.