Syrop z agawy – ekologiczny
Syrop z agawy – jakie posiada właściwości?
Syrop z agawy to nie tylko doskonały zamiennik tradycyjnego cukru, ale również bogate źródło cennych składników odżywczych. Znajdziemy w nim magnez, który wspomaga pracę mięśni i układu nerwowego, a także wapń odpowiedzialny za mocne kości i zdrowe zęby. Ponadto zawiera żelazo wspierające produkcję czerwonych krwinek i zapobiegające anemii. Syrop z agawy to również skarbnica cennych witamin z grupy B, a także witaminy C i K. Dodatkowo posiada inulinę, czyli rodzaj błonnika pokarmowego, która działa jak naturalny prebiotyk, wspierając florę bakteryjną jelit oraz poprawiając procesy trawienne.
Do czego wykorzystuje się syrop z agawy?
Zastosowanie naszego syropu z agawy w kuchni jest bardzo szerokie. Może pełnić funkcję zdrowej alternatywy dla cukru w napojach (kawa, herbata, smoothie), a także słodzika do koktajli owocowych lub lemoniad. Wypieki z dodatkiem syropu zyskują delikatną słodycz i lepszą wilgotność. Sprawdza się on również jako składnik marynat oraz glazur do mięs. Ponadto jest wykorzystywany w kuchni wegańskiej pod postacią słodkiej polewy do deserów czy składnika słodko-kwaśnych sosów.
Pozostańmy w kontakcie
603 854 243
kontakt@APIMAR.PL
24-105 BARANÓW N/WIEPRZEM, UL. POŁUDNIOWA 21A
Zapraszamy do współpracy!
Jeśli masz jakiekolwiek pytania – skontaktuj się z nami telefoniczne pod numerem +48 601 379 204 lub napisz na adres: bmarcinkowski@apimar.pl. Nasi pracownicy rozwieją Twoje wątpliwości.